Sundhed

Gode salver til dit barn

Det er ikke ligemeget hvilke cremer og salver du smører på dit barns hud, du skal derfor holde godt øje med hvad der findes af stoffer i diverse cremer og salver. Mange cremer indeholder nemlig både parfume og konserveringsstoffer som kan genere dit barns hud yderligere, hvis den i forvejen er lidt rød og øm.

Hvornår skal jeg bruge salve ?

Fra fødslen er barnets hud blød og fin, og kræver ikke brug af diverse cremer, oftest er vand og sæbe tilstrækkeligt for at holde numsen ren. Det er dog vigtigt, at barnets numse er helt tør inden du giver den lille en ren ble på.

Når barnet har bleen på, bliver huden påvirket af den urin og afføring som opsamles af bleen, hvis bleen ikke skiftes regelmæssigt og barnet går rundt i lang tid med våd ble vil huden blive rød og irriteret. Barnet skal nok gøre opmærksom på situationen da det vil være ubehageligt for barnet at sidde på numsen samt at det generelt føles irriterende og ubehageligt for barnet.

Hvis du oplever, at dit barns numse begynder at blive rød er det en god ide at bruge en salve eller zinksalve. Salven fungerer ved, at den danner en tynd beskyttende hinde på huden som sørger for at urinen og afføringen ikke generer huden. Salven bør kun bruges mens numsen er rød, og ikke i det daglige.

Hvilken salve skal jeg vælge ?

Du bør undgå salver som indeholder en række konserveringsstoffer som blandt andet kan være hormonforstyrrende, det drejer sig blandt andet om methylparabener, ethylparabener, propylparabener, butylparabener, isopropylparabener og isobutylparabener. Derudover findes en række stoffer som betragtes som allergi-fremkaldende, det er blandt andet chloroxanylenol, chlorphenesin, formaldehyd samt flere. Du kan finde oversigt over de pågældende stoffer her.

Der findes heldigvis mange salver som ikke indeholder parfume, og som samtidig ikke skader miljøet.

Link til liste over babysalver med Svane-mærket