Zink er godt for hans sædceller

Har du og din mand eller kæreste forgæves forsøgt at blive gravid i mere end 1 år, så kan det måske skyldes problemer med fertiliteten.
Det er ikke ukendt at mange mænd har problemer med fertiliteten, og at dette skyldes forskellige faktorer som rygning, indtagelse af alkohol og spiritus, forurening og stress – er blandt nogle af de faktorer som kan spille ind hvis graviditeten lader vente på sig.

Undersøgelser indenfor mænds problemer med fertiliteten har vist at zink faktisk har en gavnlig virkning på fertiliteten hos disse mænd.
Det er ikke ukendt at zink har positive egenskaber på vores helbred, og vores krop har brug for zink til flere funktioner blandt andet til immunsystemet, sårheling, opretholde vores smags- og lugtesans samt opbygning og udvikling under graviditet og opvækst.

Zink er et mineral og indeholder omkring 200 af kroppens enzymer. Sædceller indeholder rent faktisk en stor mængde zink, et fald i zink-niveauet og zink-mangel hos manden vil derfor medføre dårligere sædkvalitet og manglende fertilitet hos manden.
Hos mænd med nedsat sædkvalitet kan det derfor være en god ide at tage kosttilskud med zink. Den anbefalede daglige dosis bør ligge på 66 milligram.
Suppler gerne den daglige kost med zink-tilskud i samråd med en læge, for at være sikker på at der ikke er nogen helbredsmæssig risiko forbundet med dette.

Andre artikler

Check også
Close
Back to top button