Ferie med børn

Forbered børnene til skiferien


Skiferie med børn bliver nemt et større udstyrsstykke. Til barnets første skiferier, bør du dog nøjes med at investere i noget skivenligt børnetøj og i stedet leje både ski og skistøvler.
Ofte er barnets normale flyverdragt et oplagt valg, evt. suppleret med et ekstra termo- eller uldtøj indenunder.
Undervurder dog ikke værdien af et par gode børneskibriller (skigoggles) og et par vind- og vandtætte skiluffer eller -handsker.

Skihjelm er naturligvis en selvfølge, også for dig. Hvis ikke barnets sikkerhed er et tilstrækkeligt slagkraftigt argument, så glæd dig over, at mange skisportssteder lader mindre børn med skihjelm køre gratis med områdets lifter.
(Læs flere gode råd om valg af skitøj til børn)

Tyvstart skiferien i Danmark eller Sydsverige

En halv eller hel dag på ski i god tid før den rigtige skiferie vil være en kærkommen lejlighed til at gøre sig nyttige erfaringer omkring skiløb med børn.
Tag en weekend-tur med færgen til Norge eller kør en 1-dagstur til eksempelvis Vallåsen i Sydsverige.
Er du heldig, så er der også sne og mulighed for skiløb på Hedeland Skicenter i Roskilde på Sjælland.
En tyvstart inden vinterferien giver barnet mulighed for at få en fornemmelse for, hvad skiløb og skiferie er.
Samtidig får du testet barnets skitøj og har dermed mulighed for at opdage tossede fejl og mangler, inden det for alvor gælder.

Yderligere 5 gode råd om skiferie i børnehøjde

• Kørsel i egen bil er en oplagt rejseform til skiferie med børn. Bilens bagagerum (eventuelt suppleret med tagboks) har plads til alt jeres grej og I slipper for bagagebøvl i lufthavne eller på busholdepladser. Hvis I er to chauffører, så overvej at køre om aftenen lige før puttetid. Dermed undgår I både køer på vejene og børnenes mange “Hvornår er vi der?” spørgsmål.
• Hvis I kører selv, så vælg destinationer indenfor rimelig køreafstand. Skiområder i Sverige, Norge eller Østrig er oplagte valg.
• Tag af sted på skiferie sammen med andre børnefamilier. Så er der bedre mulighed for at arrangere fælles børnepasning og få tiltusket sig et par timers voksenskiløb.
• Prøv så vidt muligt at lægge skiferien i lavsæsonen. Mindre børn, liftkøer og proppede pister er en dårlig kombination. Ugerne 2, 3, 4, 5, 9 eller 10 er oplagte til skirejser med børn.
• Lad barnet bestemme tempoet. Et koldt og frysende barn skal have lov til at sige stop for dagens skiløb, også selvom klokken kun er 11.00 om formiddagen. Husk at I er afsted for at hygge jer som familie.
God fornøjelse med årets skiferie til både dig og ungerne!

Indlægget er skrevet af Troels Kjems – redaktør på den danske skiportal www.skiferietips.dk