Udstyr til børn

Overtøj til børnene – varmt og praktisk

I de flestes opfattelse er sommeren den absolut mest oplagte årstid for udendørs leg og aktiviteter, og vinteren bruges mere til indendørs hygge i stearinlysenes skær – men som bekendt er frisk luft jo sundt året rundt, og med fornuftig påklædning og en smule opfindsomhed og gåpåmod kan man sagtens have det sjovt i naturen om vinteren. Er man endda så heldig, at der falder en smule sne, er børnene med garanti ikke til at holde inden døre, og efter en lang dag med røde kinder kan man være sikker på, at de små kommer til at sove godt.

Sjove aktiviteter for hele familien

Der er ingen grænser for, hvad man kan foretage sig i naturen om vinteren. Nogle aktiviteter kan man lave udenfor, og forskellige kreative projekter kan man udføre derhjemme med materialer fra naturen. Kun fantasien sætter grænser.

  • Om vinteren er det ikke kun os, der fryser – det gør småfuglene også. En god aktivitet er at lave et foderbræt sammen med børnene. Det kræver ikke andet en lille plade af krydsfiner, hvorpå der sømmes små trælister hele vejen rundt. Med en øsken i hvert hjørne kan foderbrættet hænges op i et træ – gerne i nærheden af et vindue, så børnene kan holde øje med de små fugle. En anden mulighed er foderkugler, som kan laves af grankogler dyppet i palmin med fuglefrø.
  • En gåtur i skoven er også en helt fantastisk vinteraktivitet. Omkring juletid kan man hygge sig med at finde kogler, mos og grene til juledekorationer og derhjemme lade børnene lave deres egne dekorationer, som de f.eks. kan forære til bedsteforældre eller andre familiemedlemmer.
  • Fyrrekogler kan også bruges til små koglenisser. Af en piberenser eller et stykke filt kan der laves en fod, koglen kan stå på, og hovedet kan laves af en hasselnød. Ansigtet kan tegnes med en tusch, og nissen skal selvfølgelig have en lille filthue på.
  • Om foråret glæder vi os alle sammen over vintergækkerne, der skyder op af jorden. Faktisk kan vintergækkerne også bruges til at illustrere, hvad der sker i naturen – gå en tur i haven eller i skoven og pluk en lille buket, som I sætter i vand med enten rød eller blå frugtfarve. Efter en enkelt nat har blomsterne taget farve, og det er en god anledning til at snakke med børnene om, at blomsterne ligesom os selv har brug for vand.

Overtøj til børnene – varmt og praktisk

Allervigtigst er det selvfølgelig, at børnene er klædt godt og varmt på. Bevægelsesfriheden er også afgørende – børnene må ikke føle sig „indespærrede“ i de mange lag tøj, men skal kunne boltre sig frit. Netop derfor kan fingervanter være en god ide. Skal der samles grene og kogler eller formes snebolde, går det lettere med fingervanterne – men sørg for, at de er vandtætte. Vand- og vindtæt bor også flyverdragten være. Flyverdragten er perfekt til mindre børn, fordi den holder både sne og kold luft ude. Alternativt kan man vælge et par overtræksbukser med seler – et stort udvalg af lunende vintertøj finder man f.eks hos Zalando.dk, hvor der findes utallige farver og modeller til alle aldersgrupper. Vinterstøvlerne skal helst være høje i skaftet, så vand og sne ikke giver kolde og våde fødder. Når vi bliver kolde, er vi nemlig mere udsatte for forkølelse.