Min graviditet – Uge 7

Dit barn
Dit barn har så sandelig fået vokseværk – nu går det hurtigt med udviklingen hos den lille, og måler nu mellem 7 og 9 mm. Øjnene er flyttet til forsiden af ansigtet, og der er ved at kunne anes små fine øjenlåg.

De indre organer som hjerte, nyre, lever, lunger er ved at dannes, og vil begynde at vokse. På trods af dit barns størrelse er det allerede igang med, at bruge sit andet sæt nyrer – når dit barn er færdigudviklet vil det have brugt hele 3 sæt nyrer !!!

Blodårerne vil snart være klar til, at de første røde blodceller kan suse igennem dem. Derudover er den lille ved at blive en habil svømmer, hygger sig og plasker rundt inde i din mave – det er dog lige tidligt nok til, at du kan mærke det men bare vent det skal nok komme.

Din krop
Som følge af de hormonale ændringer som din krop bombarderes med i øjeblikket – vil du i de kommende uger kunne risikere, at få mindre udbrud af akne i ansigtet. Men det er ikke værre end som så, og med en god ansigtscreme og lidt dækkende makeup vil det kunne holdes nogenlunde på afstand.

Dine tidlige graviditets-symptomer vil forhåbentlig lige så stille begynde at aftage, men vær forberedt på at du stadig kan få hovedpine og have andre gener i lettere grad.

Du vil måske også på dette tidspunkt begynde, at opleve en øget tissetrang – som følge af at din krop producerer mere kropsvæske, og den eneste måde at komme af med det på er via urinen.

Andre artikler

Check også
Close
Back to top button