Mad til baby

Mad til baby

Babyer har brug for rigeligt med vitaminer og næringsstoffer i forbindelse med deres udvikling i de første leveår. I de første 3 måneder af et barns levetid, er det eneste som en nyfødt baby har brug for, udelukkende modermælken. Når de små begynder at blive lidt større, og så småt begynder at kunne sidde af sig selv så er det ved at være tid til at introducere lidt mere fast føde. Det første skridt er stille og roligt, at introducere dit barn for babymos.

Det er en kost som minder om modermælken i konsistens og samtidig er nemt at spise inden tænderne er på plads. Når mælken ikke længere er nok til at mætte dit barn i løbet af natten, så er en portion babymos et godt alternativ til at fylde maven og give en rolig nat.

Vær opmærksom på at holde det enkelt i starten, og begynd med en ting ad gangen. Når du har introduceret en type mad, så lad der gå lidt tid inden du prøver noget nyt. Det er vigtigt, at give barnet tid til at vænne sig konsistens og smag. Dertil kommer at børn kan udvikle allergi overfor forskellige fødevarer, så det er værd at være opmærksom indtil du ved at du roligt kan fortsætte. Hvis der skulle opstå tegn på allergi, er der meget nemmere at kunne finde ud af hvilke fødevarer det drejer sig om, så længe du holder det enkelt.
I takt med at dit barn vokser og vænner sig til at spise mad med mere fylde i, kan du efterhånden begynde at introducere mere fast kost. Du kan enten vælge selv at lave maden til dit barn, alternativt er det muligt at købe babymos i flere forskellige smagsvarianter og kombinationer.

En mulighed er, at lave babymos og fryse det ned i mindre portioner som er nemme at tage ud og tø op når der er brug for det. Det er godt at starte med at lave mos af gulerødder, kartofler og så efterhånden tilsætte forskellige grøntsager. Det er bare med at eksperimentere med grøntsager og udvide dit barns smagsmæssige horisont. Når barnet bliver lidt ældre kan du begynde at servere kogt pasta, find nogle af de små typer af pasta som blandt bruges til supper – de har en perfekt størrelse for små børn. Du kan også prøve med grød, for eksempel havregrød eller risengrød, men der findes også andre typer af grød på forskellige korn, så det er bare med at prøve sig frem.

Du kan sagtens opleve, at der er enkelte babymos eller grødvarianter som dit barn bare ikke kan lide. Det kan selvfølgelig skyldes smagen men kan lige så godt være på grund af konsistensen. Der vil helt sikkert opstå perioder, hvor dit barn ikke kan lide det ene eller det andet, og så er det med at prøve noget andet og variere smagen til noget barnet kan lide. Det er bare at prøve sig frem og bruge fantasien.