Chokolade og graviditet

Finske forskere har lavet en undersøgelse, hvor de har fundet ud af, at gravide kvinder som spiser chokolade ofte, her tales om hver dag – har tendens til at få gladere børn end kvinder som ikke spiser chokolade så ofte….

Det lyder da ikke så tosset – nu kan du i fred og ro, uden dårlig samvittighed spise din chokolade (det skal dog være mørk chokolade – det er den sundeste form for chokolade), og samtidig have lægernes ord for at chokolade-spisningen er godt for dit barn.

Du behøver bare at spise 50 gr om dagen. Det er dog værd, at holde øje med kvaliteten af chokoladen, den lyse mælkechokolade feder væsentligt mere end den mørke chokolade. Det er også den mørke chokolade som ifølge eksperterne er sundest, hvis man kan sige det på den måde. Du bør nok også gå udenom de fyldte chokolader og chokoladebarer, og istedet gå efter den rene chokolade.

Chokoladen indeholder nemlig stoffer som får din hjerne til, at producere endorfiner(lykke-hormoner), og de finske forskere siger at disse endorfiner vil blive optaget af dit barn via moderkagen.

Andre artikler

Back to top button