Amning og hvidtøl

Er du lige blevet mor og føler at du ikke rigtig har tilstrækkelig med mælk at give dit barn, så er der råd for det. Der findes mange forskellige råd som har været gennem årtier blandt ammende kvinder som ikke kunne producere nok mælk til deres barn.

Et gammelt råd siger, at det er godt at drikke hvidtøl fordi det sætter gang i mælkeproduktionen. Hvidtøl er ikke en drik som man møder særlig meget i dag, tidligere var det en meget almindelig drik som især var populær på grund af dens meget lave alkoholprocent og sødlige smag, mange synes i dag at den er alt for sød. Hvidtøl og øl i al almindelighed indeholder humle som er med til at fremme mælkeproduktionen hos ammende kvinder.

Indtil for ganske nylig var det almindeligt at man på barselsafdelingen på landets hospitaler kunne finde hvidtøl, som blev givet til kvinder som ikke kunne producere tilstrækkelig med brystmælk, dette er dog blevet ændret i henhold til Sundheds-styrelsens retningslinier om at ammende kvinder bør holde sig helt fra alkohol og spiritus.

Hvis du ønsker at benytte dig af rådet med hvidtøl, så anbefales det at du drikker 1 hvidtøl om dagen, hvis du ikke ønsker at drikke en hel øl på en gang, kan du vælge at drikke en halv om morgenen og en halv øl om aftenen.

Andre fødevarer som kan hjælpe

Udover hvidtøl findes også en række fødevarer som er med til at stimulere produktionen af brystmælk, det drejer sig blandt andet om krydderier som kommen, fennikel og anis, alle krydderier som findes som frø.
Undgå stærke krydderier, da der er risiko for at smagen kan sætte sig i mælken og give en ubehagelig bismag som barnet ikke kan lide.

Sørg desuden for, at du får tilstrækkeligt med hvile, hvilket godt nok kan være lidt svært når der nu er kommet et spædbarn i familien, derudover skal du være opmærksom på at du får nok at drikke, primært vand idet væske er med til at stimulere produktionen af mælk.

Som nybagt mor er der mange ting at sørge for, og et lille nyfødt barn kræver din opmærksomhed så du kan hurtigt føle dig stresset og mere træt end nogensinde.

Andre artikler

Back to top button