Barnets første år

Baby – 8 måneder

I denne alder vil dit barn begynde at blive lidt mere tilbageholdende overfor andre mennesker som man ikke kender, og viser tegn på at være utryg eller bange for fremmede personer. Dette kan give forskrækkelser og pludselig gråd over denne nye ukendte situation – det er dog kun en midlertidig periode så tag det roligt, der er ingen grund til panik.

Dit barn oplever hele tiden mange nye indtryk, og har for tiden brug for den hjemlige tryghed hos mor og far. Giv den lille tid og ro til at føle sig tryg, der er da ikke noget at sige til at det hele kan virke temmelig overvældende med alle de mange nye ting og indtryk.

Lad barnet føle sig tryg og glad i de hjemlige rammer, og fyld tiden med leg og hygge der samtidig udvikler og stimulerer barnet.

Fremskridt

Tilknytningen til kendte familiemedlemmer bliver stærkere, barnet søger en form for tryghed her i familiens rede.

Kan holde sig siddende uden så meget støtte i længere perioder, og begynder at skulle undersøge tingene indenfor rækkevidde, dog helst siddende på skødet af en familiær person.

Gentager ord, og det begynder så småt at give mening når de kommer ud, så det bliver nemmere at kommunikere hvad man gerne vil.

Kan finde personer i nærheden, og begynder at give udtryk for sine preferencer, hvis der er noget mad som man bedre kan lide end noget andet, så er der nu ingen hindring for at sige hvad man mener!!

Bliver mere selvstændig og har ikke noget imod at gå på opdagelse på egen hånd, hvilket dog kan give mor en hel del bekymring og kræver et øje på hver finger for at holde øje med at der ikke sker ulykker eller går lidt for langt væk i sin udforsken af den store verden.

Dit barn måler og vejer omkring:
 
Længde
Vægt
Dreng 64,0 – 77 cm
6,5 – 12,0 kg
Pige 62,5 – 76,0 cm
5,6 – 11,0 kg

De angivne vægt- og længdemål er vejledende og skal ikke bruges som præcise mål for dit barns udvikling. De skal mere tages som et udtryk for de gennemsnitlige normalmål for et barns udvikling.