Gode råd til badning af baby

At få et barn er nok noget af det største i en kvindes liv. Derfor er det nyfødte barns sundhed og hygiejne også noget af det vigtigste for dig som nybagt mor. Et lille barn har en meget sart og sensitiv hud, så det er vigtigt at sørge for at den hele tiden er ren og fin. Du bør derfor vide, hvordan du bedst bader dit barn, hvor ofte skal det gøres osv.

Når du bader det lille barn, skal du være opmærksom på at gøre det så forsigtigt og nænsomt som muligt – det er ikke alle børn som er glade for vand.

Her får du et par gode råd som kan hjælpe dig når det er babys badetid.

Hvor ofte du skal bade dit barn, afhænger af barnets helbred. For et lille barn som endnu ikke har lært at kravle, er det ikke nødvendigt med et dagligt bad – du skal derimod sørge for at vaske dit barn efter måltider, bleskift og hvornår du føler at det er nødvendigt. I løbet af en uge er det i orden med at bade dit lille barn 2-3 gange – det skal nok sørge for at holde dit barn frisk og ren.

Sørg for at have alt hvad du får brug for i forbindelse med badet, lige indenfor rækkevidde. Til en baby skal du bruge milde sæber og shampoo, helst dem som er beregnet til babyers sarte hud. Det er en god ide at have bløde vaskeklude eller bløde vaskesvampe klar.

Hæld lunt vand i et babybadekar, når barnet sidder trygt og godt i vandet bruger du en blød vaskeklud eller svamp til at gøre barnets hud våd. Barnet må aldrig komme helt ned under vandet, sørg hele tiden for at der ikke er risiko for at barnet kan få hovedet under vand eller falde ned i vandet.

Kom lidt babysæbe på en vaskeklud eller badesvamp, og vask barnet blidt med bløde bevægelser uden at gnubbe hårdt, bagefter skylles sæben væk med en våd klud.

Når barnet er færdig med badet, er det godt med et dejligt blødt håndklæde til at svøbe om den lille og lige så blidt tørre barnets hud, sørg for at få tørret godt i alle hudfolder. Smør barnets hud med en mild fugtighedslotion som er specielt beregnet til babyhud f.eks Natusan Baby Intensive Care Lotion.

Andre artikler

Check også
Close
Back to top button