Sundhed

Sådan klipper du din babys negle

Din babys fingernegle vokser rent faktisk ret så hurtigt, og er egentlig skarpere end man lige skulle tro. Du vil nok hurtigt finde ud af, at du skal have gang i neglesaksen temmelig ofte, for at undgå at din babys negle forårsager rifter eller sidder fast i tøjet. Hvor ofte, du skal klippe de små negle afhænger selvfølgelig fuldstændigt at hvor hurtigt neglene gror, det er helt forskelligt fra baby til baby. For nogle babyer skal neglene klippes hver dag, hvorimod hos andre kan der gå lidt længere imellem. Men en ting står fast, din babys negle skal klippes temmelig ofte i den første tid.

Det kan dog give lidt problemer og udfordringer at klippe de bittesmå negle, her får du et par gode råd til hvordan du på en nem måde klipper din babys negle.

Bid dem af
Det lyder måske lidt underligt, men hvis din baby er særlig følsom, kan det være den nemmeste løsning ganske enkelt forsigtigt at bide din babys fingernegle af.  Neglene er på dette tidspunkt så tynde og fine, så at det ikke giver problemer at bide dem af. Denne måske lidt alternative metode, forhindrer at du kommer til at klippe dit barn i fingrene, og mange små børn finder det rent faktisk meget morsomt.

Brug herefter en fil til at rette neglene så der ikke er nogle kanter som barnet kan rive sig på.

Få en til at hjælpe dig
En anden mulighed kan være at få en til at hjælpe dig med at holde barnets hænder i ro mens du klipper neglene. Sørg for at i sidder godt, og at barnet sidder trygt hos en person som dit barn kender og holder af. Ellers kan barnet hurtigt opfatte situationen som utryg og så ender det bare i skrig og skrål.

Vent til barnet sover
Den sidste løsning er, at vente til at du har lagt dit barn til at sove. Nu er dit barn afslappet og vil ikke bevæge sig mens du forsigtigt klipper neglene. Hovedparten af små børn sover tungt i den første tid, og bevæger sig kun lidt mens de sover. Så på dette tidspunkt vil du hurtigt og nemt kunne klippe neglene på dit barn uden at skulle kæmpe med fægtende ben og arme som bar evil væk fra saksen.

Når du skal klippe din babys negle, er det bedste du kan gøre at bruge neglesakse som er beregnet til de små og bløde negle. Saksene har runde kanter, og er ikke så skarpe som normale neglesakse. Du kan blandt andet finde et sæt med flere neglesakse til baby på Neglesæt til baby