Bøger

Børneavisens kogebagebog

Børn elsker at være med til at lave mad, så hvorfor ikke lade dem komme med i køkkenet og selv lære at lave deres egen mad. Madlavningen kan også være et tidspunkt for samvær i familien, det kræver dog tid og ro så det er nok godt at vælge et tidspunkt hvor der er godt med tid. Børnene vil synes at det er sjovt at lave maden selv og vil være nok så stolte over den mad som de selv har lavet.

Opskrifterne i bogen er valgt af børn, og illustreret med tegninger og billeder så de er supernemme for ungerne at gå igang med, måske med lidt kyndig assistance. Men et lang stykke af vejen, kan de klare meget af det selv og se hvad de skal gøre ud fra de praktisk nummererede illustrationer. Step-by-step tegninger med en nem vejledning, så er det bare at kaste sig ud i det. Bogen startet også med en god introduktion til nogle af de grundlæggende elementer indenfor madlavning, såsom at kunne koge et æg, koge kartofler med mere. Med en kort beskrivelse af udvalgte råvarer og forskellige madfacts, er børnene klar til at gå i krig med madlavningen og sætte deres eget præg på familiens madlavning.

Her er opskrifter på æggekage, wokret med kylling, tærter med skinke og broccoli samt flere opskrifter på lækre kager fra flere deltagere i Den store bagedyst.

Bogen kan købes på Saxo – Børneavisens Kogebagebog, og Tales.dk – Børnenes Kogebagebog.

Indlægget indeholder affiliatelinks