Gravid

Gode råd om graviditetstoppe

Det betyder rigtig meget at du har det godt med det tøj som du har på mens du er gravid. Det kan derfor være en rigtig dårlig ide, hvis du udelukkende tænker på at det først og fremmest skal være smart eller det sidste nye. Det kan nemlig hurtigt blive et irritationsmoment, hvis tøjet ikke sidder særlig godt, efterhånden som maven begynder at vokse. Tøjet skal samtidig også være praktisk men det betyder på ingen måde at du behøver at gå på kompromis med at se godt ud. Der findes rigtig meget lækkert og graviditetstøj, som også sagtens kan bruges efter at dit barn er født.

En af de helt basale elementer i en graviditets-garderobe er en masse gode bluser og toppe med plads til den voksende mave. En bluse eller top kan du altid kombinere med en cardigan eller tunika, så det er godt at have et udvalg som kan bruges igennem hele graviditeten.

Graviditetstøj var tidligere, tøj som nok mest blev forbundet med store uformelige bluser og kjoler som mest af alt lignede et telt, men det har heldigvis ændret sig og i dag er graviditetstøj lige så almindeligt som det modetøj vi normalt køber. Der findes flere mærker som udelukkende designer graviditetstøj – et af de nok mest kendte danske mærker er Mamalicious, men flere tøjmærker har fået deres egen linie med graviditetstøj.

Graviditetstoppe findes heldigvis i dag i et bredt udvalg og ligner for de flestes vedkommende helt almindelige toppe – udvalget er måske ikke helt så stort som ønsket men det er alligevel blevet rimelig stort. I de tidlige måneder af graviditeten kan du sagtens bruge en almindelig top, men senere er der rarere med en top som har ekstra plads til maven.

På mange arbejdspladser, er der en vis form for dresscode men det behøver ikke at påvirke din påklædning mens du er gravid. Der findes et stort udvalg af smart graviditetstøj, så du ikke behøver at gå på kompromis med garderobeskabet under graviditeten.
Det er også værd at være opmærksom på hvor tæt en top skal sidde. Selvom du normalt godt kan lide at toppene skal være tætsiddende, så kan det være at du under graviditetet pludselig meget hellere vil have at det skal være mere luftige og løstsiddende toppe. Det er en smagssag og forskellig fra kvinde til kvinde – gravid eller ej.

Prisen er da heller ikke meget forskellig fra de almindelige toppe, så det er ikke væsentligt dyrere at købe graviditetstoppe eller andet graviditetstøj.
Det kan dog være en god ide at købe et mindre udvalg af graviditetstøj som du så kan kombinere på kryds og tværs, eller sætte sammen med dit almindelige tøj. Du kan godt bruge en graviditetstop sammen med en almindelig cardigan med god vidde, eller sammen med en flagrende tunika.

Når du køber graviditetstøj, kan det være en god ide at tænke lidt længere frem i graviditeten, forstået på den måde, at vil du også kunne passe tøjet når du er kommet længere hen i graviditeten. Er der plads til at maven kan vokse, eller vil det være en god ide at købe et udvalg af graviditetstøj som passer til flere perioder i graviditeten. Overvej måske også om der kan komme flere graviditeter, så kan det være godt at have noget af det basale graviditetstøj i forvejen, så du ikke skal købe nyt graviditetstøj endnu en gang. Selv om det selvfølgelig altid er en god anledning til at shoppe nyt tøj.

Her finder du links til onlineshops med graviditetstøj:

MammaShop – alt til mor og baby