Sundhed og Sygdom

Fordelene ved graviditetsmassage

At være gravid er vidunderligt og helt enestående, men kan samtidig være hårdt i en travl hverdag med job, børn som skal hentes og bringes i institution, indkøb og tøjvask samt også at have tid til at være sammen med venner og familie. Samtidig er det vigtigt for dig som gravid, at være opmærksom på og tage hensyn til dit helbred under graviditeten.

Ind imellem kan det være en god ide lige at stoppe op og holde en pause i hverdagen. Som gravid har du brug for at puste ud og koble af fra hverdagens mange opgaver. Pausen kan blandt andet bruges til en afslappende gravidtetsmassage. Graviditetsmassage har en afslappende effekt på din mentale og fysiske sundhed, derudover har det en stimulerende virkning på dine muskler og led samt forbedrer blodcirkulationen.
Massagen kan du bruge både under graviditeten, efter fødsel men også i forbindelse med fødslen, de fleste vil dog nok mest forbinde massagen med selve graviditeten og i dagene efter fødslen.

Massage i forbindelse med graviditet er med til, at reducere de påvirkninger af kroppen som naturligt følger med en graviditet. Det kan for eksempel være spændinger eller ondt i ryggen. En massage er med til, at få dig til at slappe af og løsne op for nogle af de spændinger som opstår i kroppen i takt med at maven vokser. En afslappet kommende mor påvirker også udviklingen for dit ufødte barn, blandt andet så har din sundhedsmæssige tilstand en positiv effekt på dit barns mentale udvikling. Derudover er massagen med til at styrke dine muskler som en forberedelse til den forestående fødsel.

Massage kan også hjælpe dig under selve fødslen, hvor den kan være med til at veerne ikke føles så voldsomme. I mange tilfælde kan massage supplere den traditionelle smertelindring som for eksempel lattergas.

Massage under graviditeten er med til at aflaste din krop, afhjælpe at væske ophobes i kroppen samt er med til at sørge for at restituere og give fornyet energi til din krop, som er kommet på en hård opgave mens du er gravid.
Massage behøver ikke nødvendigvis foregå hos en autoriseret massør, det kan for eksempel også foregå derhjemme ved at kæresten eller manden masserer dine fødder, nakken eller ryggen. Efter en hård dag, er det utrolig dejligt og afslappende med noget massage. Det kan for eksempel være massage af fødder og ben når du sidder i sofaen og ser fjernsyn, eller en behagelig massage af nakken. Det behøver ikke være lang tid, men bare så du kan mærke den afslappende effekt, og bare nyder at blive puslet om.

Du kan også købe en massagebold – de dersens orangebolde med dutter på, som du kan bruge under fødderne på arbejdet, eller derhjemme.

Rygmassage gravid