Min graviditet – Uge 22

Dit barn

uge-22Dit barn er nu ved at være omkring 30 – 32 cm lang, og vejer ca. 500 gr.

Sved-kirtlerne er ved at blive dannet og hvis det er en dreng, vil testiklerne begynde at bevæge sig nedad mod skridtet.

Huden er ikke mere så gennemsigtig som den tidligere har været, øjenlåg og øjenbryn er fuldt udviklet.

Den lilles hjerteslag vil nu begynde at kunne høres med et stetoskop.

Din krop
Dine brystvorter og det mørke område omkring brystvorterne vil til tider være ømme. Derudover vil det måske føles som om brystvorterne ind imellem er fugtige, hvilket de rent faktisk også kan være.

Din mave har nu størrelse af en stor melon, og du begynder at kunne mærke den ekstra vægt som du stille og roligt tager på. Som normalvægtig er det normalt at tage mellem 10 og 15 kilo på under graviditeten, og du vil da også kunne mærke det som en ekstra belastning for ryggen.

Hvis du føler, at du er ekstra sukkerhungrende for tiden så er det ikke helt forkert – for mange gravide vil på dette tidspunkt i deres graviditet føle et stort behov for sukkerholdige fødevarer. Det er heller ikke unormalt, at gå i den modsatte retning og nærmest føle afsky ved krydret mad, de krydrede retter som du tidligere var vild med, føles pludselig ikke helt så appetitlige mere. Bare rolig, det er bare en midlertidig periode og smags-sansen skal nok komme igen efter graviditeten.

Det er også vigtigt at du sørger for at få slappet godt af og ikke overanstrenge dig, lav evt. et lunt fodbad eller læg dig på sofaen og lyt til din favorit-musik, eller læs en god bog.

Andre artikler

Back to top button