Min graviditet – Uge 27

Dit barn

Den lille fortsætter med, at tage på i vægt og forøger sit fedtlag for at kunne opretholde en konstant kropstemperatur.

Dit barn er nu ved at komme op på, at veje omkring 1 kilo.

Det centrale nervesystem er ved at være udviklet, koordineringen af bevægelserne bliver bedre og den lille vil bevæge sig fra side til side for at afprøve alt det nye.

Huden er stadig rynket og bærer præg af konstant at opholde sig i dit interne vandland, først efter fødslen vil huden miste sin rynkede form.

Din krop

Du fortsætter med at tage på i vægt, og du har også behov for det så dit barn kan vokse sig klar til fødslen.

Du vil nu kunne komme til at opleve svage sammentrækninger, de såkaldte Braxton-Hicks-sammentrækninger. Der er dog ikke noget at være urolig for, det er helt normalt og er ikke tegn på at fødslen er gået igang. Det er ikke alle gravide som vil opleve disse sammentrækninger.

Disse sammentrækninger er falske fødsels-symptomer, idet din livmoder er begyndt at gøre sig klar til fødslen og så småt begyndt at smugtræne med disse sammentrækninger.

Sammentrækningerne vil vare et par minutter og vil som oftest være smertefrie, selvom det måske kan føles ubehageligt de første gange du oplever det.

Hvis du har ikke har fået drukket tilstrækkeligt, eller blot en fyldt blære er nok til at disse sammentrækninger opstår. Så sørg for, at drikke rigeligt – her er nemlig endnu en god grund til det, og det kan bare ikke siges for mange gange.

Hvis du føler ubehag ved sammentrækningerne, kan dette afhjælpes ved at lægge dig på venstre side indtil det holder op, eller bevæge dig lidt.

Andre artikler

Back to top button