Min graviditet – Uge 5

Dit barn
Fosteret vokser i øjeblikket med hastige skridt, og dit barns hjerte er nu vokset til 75% af sin kommende størrelse, og vil allerede fra denne uge begynde at fungere som et levende hjerte!!

Du har nu et lille bankende hjerte inde i maven – det er da en dejlig tanke.

Basis-stenene for dit barn blev lagt i de foregående uger, og for tiden er det hjernen, nerve- og karsystemet, forplantningsorganerne samt de øvrige indre organer som stille og roligt er ved at tage form.
Hvis man sad med en kikkert, ville man inde i maven kunne se at fosteret er ved, at få mere runde former.

Dit barn er nu sådan cirka omkring 1,5 – 2.5 mm langt, så den lille vokser støt.

Din krop
Du vil nok føle dig lidt mere træt end sædvanligt, derudover vil du også kunne risikere at blive ramt af nogle af de øvrige graviditets-symptomer som ømme bryster, morgenkvalme, halsbrand, ondt i ryggen og humørsvingninger. Det kan være, at dine omgivelser behandler dig lidt med fløjlshandsker i en periode, så her er måske forklaringen.

Du får hovedpine som følge af, at dit hormon-niveau stiger. Tag det stille og roligt, slap af og sørg for at få drukket nok væske i løbet af dagen – helst vand.
De ømme bryster kan dulmes med en god støttende bh – prøv evt. en sportsbh, til brug om natten.
Morgenkvalme og halsbrand kan i nogle tilfælde afhjælpes med, at spise flere mindre måltider om dagen. Derudover er et godt gammelt råd mod morgenkvalme, at have nogle kiks liggende klar når du vågner om morgenen og spise dem inden du står op. Du bør også undgå for fed mad, da dette også kan have en indflydelse på din morgenkvalme.

Nogle kvinder slipper fuldstændigt udenom diverse irriterende symptomer, mens andre bliver hårdere ramt.
Sådan er verden nu engang desværre så forskellig, og det bedste du kan gøre hvis du er ramt er, at forsøge at minimere generne indtil det værste er overstået.

Andre artikler

Back to top button