Frugtdessert med bagte marcipantern
Denne frugtdessert med jordbær, mangofrugt, melon, friskpresset appelsin og ristet marcipan kan næsten ikke blive mere frisk og sommerlig på en varm juli-dag.
Nyplukkede danske jordbær er noget helt specielt med deres indbydende smag af bær og den dejlige sødme fra solens stråler. Netop nu er der stadig mange jordbær i de danske haver, og de har haft fornuftige betingelser for at give nogle flotte bær.
Jordbærrenes friskhed bevares bedst, hvis de stilles på køl indtil et par timer før servering. Og så må de gerne få varmen ved stuetemperatur inden servering – så smager de nemlig bedst og af mest.
Sommerdessert med marcipan
(4 personer)
150 g Odense Ren Rå Marcipan
1 spsk rørsukker
Revet appelsinskal fra 1/2 økologisk appelsin
1/2 kg jordbær
1 lille mangofrugt
250 g melon i tern
1/4 dl cointreau eller anden appelsinlikør
1/2 dl friskpresset appelsinsaft
1 bdt. frisk mynte
Skær marcipanen i tern og vend dem i rørsukker blandet med revet appelsinskal. Læg marcipan-croutonerne på en bageplade med bagepapir og bag dem ved 225º C i ca. 8 min. til de er gyldne og sprøde.
Halver jordbærrene. Skræl mangofrugten og skær kødet fri fra stenen. Skær mangofrugten i tern og bland dem jordbær og melon. Hæld cointreau og appelsinsaft over frugten og lad den trække lidt.
Drys med frisk mynte og bagte marcipancroutoner og server straks.