Salat med asparges
Det er normalt at opleve tilfælde af forstoppelse under graviditeten grundet de hormonelle forandringer i kroppen. Det er derfor vigtigt, at kosten består af mange grøntsager og fibre som fordøjelses-systemet kan arbejde med.
I denne ret indgår både asparges, kartofler og bønner som indeholder gode fibre, der alle gavner fordøjelsen.
Til 2 personer
200 gr fine grønne asparges
150 gr kartofler
100 gr grønne bønner
3 blade grøn salat
1 spsk. hakkede hasselnødder
Olivenolie
1 spsk. æble-eddike
Salt
Rens alle grøntsagerne. Skræl kartoflerne og halver dem.
Skær den tørre ende af aspargeserne, og skær spidserne af de grønne bønner.
Kartoflerne koges i ca. 20 min., når halvdelen af kogetiden er gået kommes asparges og bønnerne i gryden og koges med resten af tiden.
Hæld vandet fra grøntsagerne, skær kartoflerne i tern og asparges i mindre stykker.
Skyl salatbladene, og læg dem i en salatskål.
Bland æble-eddike med olivenolie og fint salt i en skål.
I salatskålen fordeles kartoffeltern, asparges og grønne bønner med de hakkede hasselnødder.
Hæld dressingen over og bland salaten let sammen.