Tærte med friske blåbær
I andet trimester af graviditeten, oplever mange problemer med blodcirkulationen i forbindelse den forøgede blodgennemstrømning. Det er derfor en god ide at spise blåbær, da de er meget rige på antioxidanter som styrker og beskytter blodkarrene.
Til 8 personer
300 gr friske blåbær
200 gr hvedemel
60 gr sukker
70 gr stegemargarine
1 æg
1 citron
Knivspids fint salt
Bland hvedemel, stegemargarine, æg, salt med 3 spsk. sukker sammen til en fast dej.
Lad dejen hvile i køleskabet i ca. 30 min.
Skyl blåbærrene og tør dem i et stykke køkkenrulle.
Bland det resterende sukker med citronsaft og rør blåbærrene i, lad stå et par minutter.
Smør et tærtefad med stegemargarine, og rul dejen ud så den er lidt større end formen. Læg nu dejen i formen, brug en gaffel til at prikke huller fordelt rundt om i bunden af dejen.
Fordel blåbærrene på tærtebunden.
Bages i ovnen ved 200 grader i 30 minutter.
Lad tærten køle af inden servering.