Baby – 2 måneder

Du begynder at kunne holde små puste-ud pauser, de mange barselsbesøg stilner af og du kan få mere tid til blot at være dig selv og nyde dit lille barn.

Amningen begynder at blive nemmere og er en god anledning til en stille hyggestund mellem dig og dit barn.

Slap af med en god gåtur med barnevognen, tag en tur om morgenen og en igen om eftermiddagen. Det er dejligt afslappende for dig, og dit barn har samtidig godt af solens stråler da det styrker produktionen af D-vitamin som gavner barnets hud og knogler.

Fysisk udvikling

Den lille begynder så småt at kunne skelne mellem mor og far, dette gælder både på stemmen og duften. Barnet lærer hurtigt, at kende din duft og falder til ro når du er i nærheden. Din stemme har også en beroligende effekt på barnet, da det betyder tryghed for den lille.

Omkring 20. minutter efter at have spist, kan der forekomme et tilfælde af luft i maven. Det er her vigtigt, stille og roligt at massere den lille mave så luften kan komme ud, ellers er det også en god ide at lægge en stofble eller håndklæde over skulderen og så holde barnet der samtidig med at man blidt klapper det på ryggen indtil der bliver gylpet luft op.

Barnet kan nu holde sig vågen i lidt længere tid af gangen, ind imellem spisning, bleskift og leg.

Du begynder, at kunne se at dit barn reagerer på flere impulser udefra og griber efter ting eksempelvis dine fingre eller dit hår.

Dit barn måler og vejer omkring:

Længde
Vægt
Dreng 52,0 – 64,5 cm
4,25 – 8,0 kg
Pige 53,2 4,0 – 7,5 kg

De angivne vægt- og længdemål er vejledende og skal ikke bruges som præcise mål for dit barns udvikling. De skal mere ses som et udtryk for de gennemsnitlige normalmål for et barns udvikling.

Andre artikler

Back to top button